Carlo Holm

Carlo Ludvig Alfred Marcher

Min farfar Kai Johannes Marcher’s første søn, er en farbror til mig – måske siger man halvfarbror? Vi har alene den ene forfader tilfælles. Hans mellemnavn Ludvig Alfred er gennemgående i familien – årsagen kendes ikke. ”Ludvig Alfred” blev båret af Carlo, en farbror, samt bedstefar og oldefar Marcher. Så fire generationer i træk bærer denne usædvanlige kombination.

Carlo’s relation til Marcher familien var længe en hemmelighed. Uofficielt var det kendt på Marcher-siden, sikkert gennem Kai’s brødre.  Men det var åbenbart ukendt på den anden side! Carlo tog navneforandring til Holm som 25-årig, så der var ikke noget som direkte pegede tilbage til Marcher-slægten.

Carlo Marcher blev født 3.juli 1918 i København. Det var stadig under 1.verdenskrig, som Danmark med held  holdt sig ude af. Far Kai Marcher og mor Ellen Margrethe Larsen blev viet lige efter han blev født, men før han blev døbt. De var meget unge  –  bare 20 og 16 år  – måske endda for unge – så hendes forældre tog sig af barnet. Ved ikke hvad hun lavede de første år, men de tre boede ikke sammen. Det var især mormoderen der tog sig af Carlo, og han boede hos bedsteforældrene i de første leveår. Far Kai var i hæren en del af tiden.

Carlo som matros
Carlo Marcher aftjente værnepligt som matros på fregatten Peder Skram. Hjemsendt sidst i april 1940.