Links
Her er nogle nyttige links til andre websider, samt til private hjemmesider jeg har haft stor gavn af. Der er naturligvis et hav af andre relevante sider – denne liste kan forhåbentlig være til inspiration. Alle links åbner i en ny side! NB: Siden er under opdatering – der er enkelte “blinde” links!
Digitale kildersamlinger
Arkivalier online eller AO er de danske kirkebøger og folketællinger i affotograferet form. For nylig er begyndt at komme andre kilder på, blandt andet skifter! Det bliver godt når de er komplette! Primærkilder.
Folketællinger på Dansk Demografisk Database – de indtastede folketællinger, som man kan søge i. Husk at finde originalen bagefter – stavemåder specielt af efternavne kan variere! Sekundær kilde.
Svenske Arkiv Digital– betalings sider der svarer til Arkivalieronline, bare for Sverige. Primærkilder.
Arkivdatabasen Daisy hvor man kan søge i og bestille kilder på statens Arkiver, Rigsarkivet og Landsarkiverne. Det er primærkilder, men du skal ind på f.eks. Rigsarkivet for at studere dem. https://www.sa.dk/da/brug-arkivet/bestil-arkivalier/arkivdatabasen-daisy-find-bestil-arkivalier/
DIS Danmark – slægtforskerforeningens nye hjemmeside er her Slægt & Data . Der er specielt et forum hvor man kan efterlyse aner og få hundredevis af slægtsforskere til at hjælpe med oplysninger. Deres gamle hjemmeside er her DIS-Danmark med bl.a ældre forum indlæg.
Der er også grupper på Facebook med slægtsforskning – her er blot nævnt to af dem:
Slægtsforskning med danske slægteforskere
slægtsforskning Lolland Falster specielt for personer med forslægt på Lolland, Falster og Langeland
Database for det sydlige Sverige dækkende de gamle danske dele af Sydsverige. Rigtig nyttige hvis du har aner i dette område. Sekundær kilde.
Family Search er mormonernes uforlignelig gode database hvor du kan søge stort set alt fra kirkebøger. Husk at ikke alle oplysninger på FS er digitaliserede – nogle kirkebøger er “glemt”. Private kan uploade oplysninger her, og pas på ikke alle de private oplysninger er korrekte. Så du må altid kontrollere ved opslag i primærkilder. Sekundær kilde.
Gedbas – en tysk database med tyske aner som er frivilligt indsamlet. De er endnu ikke så dækkende som de nordiske, men man kan være heldig.
Det norske digitalarkiv med norske kilder, nu på http://arkivverket.no/Digitalarkivet . Har du norske aner, må du søge her. Der er også medtaget mange rent danske kilder, f.eks. 1728 Københavns mandtal efter branden 1728 – så også danske slægtsforskere kan have stor gavn af portalen. Mest primære kilder.
Lokale kilder
Der findes ganske mange lokale oversigter og kilder. Her er et udvalg af sider jeg har haft særlig nytte af – der findes mange andre tilsvarende.
Vordingborg har en Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn med flere specielle kilder.
Slægtsdatabase med hovedvægt på Lolland, Falster og Møn, Tom Stryhn’s portal. Er nu en betalingsside, så jeg har slettet linket!
Kofoed Stor database om Kofoed og andre Bornholmske slægter – f.eks. Marcher.
Kirkebog med søgbare Bornholmske kirkebøger før 1814. De skulle være komplette!
Odense databasen med oplysninger om Odenses indbyggere i 1700-tallet.
Nygårds sedler med kæmpe datagrundlag specielt i det jyske.
Gribskov har et lokalarkiv flere gode databaser for Holbo Herred.
Politiets registerblade med oplysninger specielt om indbyggere i København. Den skulle nu være komplet, omhandler københavns borgere omkring år 1900. Suppleres med dødesedler over personer der døde i perioden. Primærkilder bearbejdet til søgbart sekundært register.
Fogsgaards – sogne/gaderegister i København og Enkekassen kan søges på Fogsgaards side.
Skifter Oversigter over mange skifter sammendraget af Aurelia Clemons. Her kan man ofte finde dødsdatoer og familieforhold, og selvfølgelig senere finde skifterne hurtigt på arkiv. Sekundær kilde.
Private hjemmesider
Der er rigtig mange gode og detaljerede private hjemmesider. Her er nævnt nogle få, jeg har haft god brug for, hvor vi kan supplere hinanden med oplysninger. Så listen er langtfra komplet.
Steen Gerners hjemmeside – med mange Backhausen personer.
Jan Tuxens hjemmeside – bl.a. god oversigt over Hersleb slægt.
Lars Skovvang Larsen på aneopslag.dk. Stor database.
Martin Bjarklevs hjemmeside.
Ulla Kirkegårds hjemmeside er på MyHeritage.dk . Mange svenske aner fælles med min kones.
DIS-Danmark medlemmers hjemmesider der er en oversigt til 1000-vis af private hjemmesider. I oversigten er en kort beskrivelse af slægter, lokaliteter og så videre.
Desuden er der flere private slægtsforskere, der har familiesider eller andre slægtsoplysninger i halvåbne fora….. f.eks. på MyHeritage, Ancestry eller Facebook. I nogle tilfælde skal man inviteres før man får adgang som hos Ulla Kirkestrup på MyHeritage eller Nina Duchwaider på www.duchwaider.dk .
– og undskyld til de mange jeg har glemt ! Enkelte links er under opdatering!