Hurtig hjælp

Kort hjælp for danske brugere

Her er en kort vejledning i brug af databaserne med oplysninger. Databaserne kan kun vise min og min hustrus forslægt (aner) – de er et ekstrakt af min noget større database.  

Jeg har benyttet et software kaldet WinFamily, version 6.0. Det er nok det nemmeste program til at lave websider, der findes. Det åbner i et nyt vindue, og det kan muligvis være nødvendigt at tillade brugen af “pop-op vinduer” fra min hjemmeside i din browser.

I databasen kan du søge på familienavne og steder.  Brug enkeltklik med venstre museknap! 
Vælg først et begyndelses bogstav, og når det er åbnet, find den ønskede person, og klik på denne. Så åbner en dedikeret side med netop denne person!

Den grønne sektion øverst 
viser nøgledatoer som fødsel, dåb, og død. Der er også et note felt med en ultrakort biografi.

Den grå sektion viser familie relationer: Forældre, partner og børn. I børne listen kan man klikke det barn, der er min ane.

Forslægt:  Rul ned på siden – der er en lille stamtavle med 3 generationers forslægt for personen.

De blåt markerede personer kan man klikke på, og en tilsvarende side vil åbne.  På denne måde kan man navigere rundt i stamtræet.

 

NB: Bemærk at det anbefales at du ikke laver “dybe links” direkte ind til en bestemt person – når jeg opdaterer databasen med mellemrum, kan nummereringen ændre sig!